Χορηγός στο ICEC η «Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ο φετινός διαγωνισμός ICEC (International Civil Engineering Competition), που διοργάνωσε ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός IACES (International Association of Civil Engineering Students, τοπική επιτροπή Θεσσαλονίκης), υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η  «Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί» επέλεξε συνειδητά να είναι χορηγός της δράσης, αφού στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που υλοποιεί η εταιρεία, επιδιώκει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες των φοιτητών των Πολυτεχνικών Σχολών, να ενισχύει συμπληρωματικές εκπαιδευτικές διαδικασίες, που ευνοούν την ομαδικότητα και  τη συνεργασία και να επιβραβεύει  πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός ICEC είναι η τρίτη μεγαλύτερη εκδήλωση του παγκόσμιου οργανισμού IACES και αποτελείται από δύο στάδια: το τοπικό επίπεδο που διοργανώνεται από τις τοπικές επιτροπές IACES και το τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτο τον Ιούλιο του 2023. Στο τοπικό επίπεδο οι συμμετέχοντες αποτελούνται από φοιτητές πολιτικών μηχανικών και διαγωνίζονται ομάδες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τρεις προκλήσεις από τρεις διαφορετικούς κλάδους της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού. Στόχος είναι η κατανόηση όλων των σταδίων της επιτέλεσης ενός έργου, από τον σχεδιασμό έως την εκτέλεση, σε ένα περιβάλλον ευέλικτο, καινοτόμο και πολυπολιτισμικό. Επιπλέον, ο διαγωνισμός αποσκοπεί στη ενίσχυση της συνεργασίας και της αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των φοιτητών, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, με σκοπό την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και δεξιοτήτων σχετικών με την ηγεσία, την διαχείριση του χρόνου και του διαθέσιμου υλικού. Η νικήτρια ομάδα προκρίνεται στον τελικό εκπροσωπώντας την τοπική επιτροπή της Θεσσαλονίκης σε μια επταήμερη εκδήλωση.

Εξάλλου, τόσο η «Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί» όσο και ο  Όμιλος «Σαμαράς & Συνεργάτες»  υποστηρίζουν έμπρακτα και σταθερά την ουσιαστική σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας και του επαγγέλματος του Μηχανικού.