ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

14 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός αποτελεί το κατεξοχήν μέσο διαμόρφωσης της επιχειρηματικής, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής δραστηριότητας. Στην Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί, προχωράμε πέρα από την κλασσική σχεδίαση και ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, στην εναλλακτική μετατροπή υφιστάμενων και αναξιοποίητων κτιρίων.

Οι δυνατότητες μετατροπής και εκ νέου αξιοποίησης παλαιών υφιστάμενων κτιρίων εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα, ανάλογα με το είδος της κτιριακής εγκατάστασης καθώς και της επιθυμητής νέας χρήσης. Κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και με γνώμονα τη δημιουργία ιδιαίτερων χώρων με ταυτότητα, πλήθος εγκαταλελειμμένων κτιρίων που κάποτε στέγαζαν βιομηχανίες, αποθήκες και επιχειρήσεις και που παραμένουν σήμερα ανεκμετάλλευτα, δύναται να μετατραπούν σε σύγχρονους χώρους γραφείων, ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και γκαλερί έργων τέχνης και χώρους εκδηλώσεων.

Η μετατροπή περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα αρχιτεκτονικών λύσεων και προτάσεων, οι οποίες συνθέτοντας τις επιταγές της αισθητικής, της λειτουργίας και της τεχνικής συμβαδίζουν με την φιλοσοφία και κουλτούρα της κατά περίπτωση νέας χρήσης και επένδυσης. Η αφαίρεση των υπαρχόντων ή η δημιουργία νέων διαχωριστικών τοίχων με σκοπό να δημιουργηθούν οι απαιτούμενοι χώροι και να εξυπηρετηθούν οι επιθυμητές χρήσεις, η οριοθέτηση και ο διαχωρισμός των χώρων με υπερύψωση του δαπέδου, η δημιουργία μεγάλων ανοιγμάτων παραθύρων και κουφωμάτων που θα επιτρέπουν τον καλύτερο φωτισμό και τη θέα, τα εμφανή στοιχεία σκυροδέματος και οι διάφανοι γυάλινοι τοίχοι που επιτρέπουν την οπτική επικοινωνία είναι ορισμένες μόνο προτάσεις αναδιαμόρφωσης που μεταμορφώνουν τους υφιστάμενους σε νέους εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους.

Η «Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί», μέλος του ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση για τα παραπάνω θέματα, εφαρμόζοντας και αξιοποιώντας όλες τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις με στόχο την υποστήριξη κάθε επιχείρησης σε πολεοδομικά και σχεδιαστικά ζητήματα.

Τελευταία άρθρα