Νέα Παράταση για τις δηλώσεις των τετραγωνικών στους Δήμους

Στα πλαίσια λήψης ευνοϊκών μέτρων λόγω του κορονοϊού, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στις δηλώσεις των τετραγωνικών στους Δήμους.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://tetragonika.govapp.gr/ που λειτουργεί από τις 27 Φεβρουαρίου, αίτηση για να γίνει διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους, χωρίς να επιβάλλονται αναδρομικές χρεώσεις. Οι δηλώσεις των ιδιοκτητών διαβιβάζονται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου Δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό κάθε οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ ή δημοτικών τελών, για το αποτέλεσμα του οποίου ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης. Η ρύθμιση καλύπτει επιφάνειες ακινήτων που είχαν δηλωθεί ελλιπώς, επιφάνειες ακινήτων τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ για την υποβολή τους σε δημοτική φορολογία και επιφάνειες ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν ποτέ. Η προθεσμία, μέχρι στιγμής, είναι η 30η Ιουνίου.

Επιπλέον μαζί με την παράταση, θα δοθεί δυνατότητα στη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά, προκειμένου να μπορούν οι ιδιοκτήτες να διορθώνουν κι άλλες κατηγορίες όπως:

α) τα τετραγωνικά των κοινοχρήστων χώρων της πολυκατοικίας,

β) την αλλαγή χρήσης των ακινήτων τους,

γ) μειωμένα τετραγωνικά

δ) εμβαδά από πάρκινγκ και αποθήκες κ.λπ.

Τα στελέχη της εταιρείας «Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί», μέλος του Ομίλου Εταιρειών «Σαμαράς και Συνεργάτες», αδιάλειπτα δίπλα στις εξελίξεις, είναι ενημερωμένα και στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Συντάκτρια: Αμαλία Τσαμπάζη | Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ. | Διευθύντρια Τομέα Μελετών & Αδειοδοτήσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος