ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΨΕΩΝ

21 Δεκεμβρίου 2018

Η όψη είναι πολλές φορές η πιο σημαντική πλευρά από άποψη σχεδιασμού ενός κτιρίου, καθώς καθορίζει την πρώτη εντύπωση που δίνει το κτίριο και προσδίδει τις πρώτες ενδείξεις για το είδος, την ταυτότητα και τη λειτουργία του. Αποτελεί το πρώτο ορατό στοιχείο ενός κτιρίου και χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία του, θέτοντας τον τόνο και προδιαθέτοντας τον επισκέπτη για την υπόλοιπη δομή.

Στη Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις αισθητικής και λειτουργίας των κτιρίων, εκμεταλλευόμαστε τις ποικίλες δυνατότητες έκφρασης της αρχιτεκτονικής, διαμορφώνοντας μοτίβα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις διαμόρφωσης της ταυτότητας κάθε κτιρίου.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατεργασίας και μορφοποίησης των διαφόρων φυσικών ή τεχνιτών υλικών, προσδίδουν ευχέρεια στην αρχιτεκτονική σύνθεση, εξασφαλίζοντας την παραγωγή υλικών σε πλήθος μορφών, σχεδίων, διαστάσεων και υφών για την επικάλυψη κτιρίων ή τη διαμόρφωση του κελύφους τους, διευρύνοντας έτσι το φάσμα των αρχιτεκτονικών ιδεών.

Οι μεταλλικές επενδύσεις όψεων αποτελούν μια επιλογή που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ή προσδοκίες. Το ξύλο, ως στοιχείο εξωτερικής επένδυσης των κτιρίων, διαθέτει υψηλή αισθητική αξία και εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο και τα υπόλοιπα υλικά. Το σκυρόδεμα σε πολλές περιπτώσεις δύναται να αποκτήσει εντυπωσιακές διακοσμητικές ιδιότητες. Οι κεραμικές επενδύσεις δημιουργούν καλαίσθητες, ανθεκτικές και ενεργειακά συμφέρουσες λύσεις. Οι γυάλινες όψεις μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές πτυχές. Οι φυσικοί λίθοι διαθέτουν ποικιλόμορφα αισθητικά χαρακτηριστικά και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ζητούμενο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία ιδιαίτερων και μοναδικών αισθητικά όψεων και κελυφών, που αλληλεπιδρούν παράλληλα με το εξωτερικό περιβάλλον και ενεργοποιούν τους κατάλληλους μηχανισμούς, επιτρέποντας τη βέλτιστη αξιοποίηση του φυσικού φωτός και εξασφαλίζοντας την άνεση των χρηστών και τη βιωσιμότητα του κτιρίου.

Τα στελέχη της «Delta Engineering – Σύμβουλοι Μηχανικοί», μέλους του Ομίλου «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση για τα παραπάνω θέματα, εφαρμόζοντας και αξιοποιώντας όλες τις κατάλληλες τεχνικές και πρακτικές, με στόχο την υποστήριξη κάθε επιχείρησης.

Τελευταία άρθρα